Accountantsverklaring

Een verzekeringsmaatschappij of een bank vraagt weleens om een accountantsverklaring. Dit is een verklaring die aantoont dat de jaarrekening van uw bedrijf correct is opgesteld. Niet iedereen is verplicht om de jaarrekening te laten controleren door een accountant. Vaak is het al voldoende als een boekhouder naar de cijfers gekeken heeft. U hoeft daarvoor echt nog niet onmiddellijk naar een geregistreerd accountant.

Accountantsverklaring aanvragen

Soms moet u de kosten voor een accountant echter wel maken, bijvoorbeeld:

  • Als een controleverklaring van de accountant weliswaar niet verplicht is, maar u toch wilt dat het gebeurt (een vrijwillige accountantscontrole).
  • Als de accountantsverklaring verplicht is voor u als vereniging of stichting. Bijvoorbeeld door de subsidieverstrekker of de eigen statuten.
  • Als u behoort tot een beroepsgroep waarop verscherpt toezicht wordt gehouden.

Ik heb een accountantsverklaring nodig

Is de accountantsverklaring verplicht?

Het aanvragen van een accountantsverklaring is verplicht voor bedrijven die aan 2 van de 3 volgende criteria voldoen:

  • Een omzet hoger dan €12 miljoen
  • Een balanstotaal groter dan €6 miljoen
  • 50 of meer medewerkers in dienst

Weet u niet zeker of een accountantsverklaring voor u verplicht is? Slootweg Consultancy zoekt het graag voor u uit!

Laat ons het voorwerk uitvoeren

Bent u controleplichtig? In dat geval kunnen wij desgewenst tegen onze billijke tarieven een concept-jaarrekening met bijbehorend dossier samenstellen. De accountantscontrole kan hierop plaatsvinden door een accountant uit ons netwerk. Hij of zij stelt de accountantsverklaring (of controleverklaring) op. Zodra u de rekening van het accountantskantoor heeft gezien, weet u meteen weer waarom u bij ons klant bent geworden.  

Betaalbare dienstverlening

Als cliënt bij Slootweg Consultancy ontvang je de kwaliteit van een accountantskantoor voor de prijs van een administratiekantoor. Dat komt doordat wij geen lid meer zijn van de beroepsorganisatie en onszelf dus ook geen 'accountant' meer mogen noemen.

We doen echter nog steeds hetzelfde werk, van dezelfde kwaliteit, alleen tegen een andere prijs. Gaat u een accountantsverklaring aanvragen en wilt u onze hulp inschakelen? Neem dan contact op!

info@slootwegconsultancy.nl 079 319 06 87